Home » O nama

O nama

Ikonopisačka radionica Matijević bavi se oslikavanjem svetih ikona od 2009.godine. Našu malu radionicu čine supružnici Slobodan i Stanislava Matijević, svako sa svojim zadacima i zaduženjima. Slava Bogu, do sada smo oslikali više stotina ikona, koje se nalaze u domovima i hramovima u zemlji i širom celog sveta, kao i tri ikonostasa. Čast nam je što su naše ikone darivane brojnim poznatim ličnostima, crkvenim velikodostojnicima, pa čak i gradovima. Neke od naših radova možete pogledati na stranici Galerija, kao i na fejsbuk stranici Ikonopisačka radionica Matijević i na  Instagramu.

Oslikali smo tri kompletna ikonostasa:

  • Hram Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Zrenjaninu (21 ikona + celivna)
  • Hram Rođenja Svetog Jovana Krstitelja na Mokroj Gori (6 ikona + celivna)
  • Hram Vavedenja Presvete Bogorodice u Glavincima (8 ikona)

Takođe, čast nam je i višegodišnja saradnja sa  prodavnicama Patrijaršije i Eparhije beogradsko-karlovačke, a posebno sa manastirom Hilandarom u čijoj  se knjižari mogu naći  ikone Bogorodice Mlekopitateljnice, oslikane u našoj radionici po uzoru na istoimenu čudotvornu ikonu.

Ikonu Uspenja Presvete Bogorodice, poklonio je Gradu Zrenjaninu 2013. godine Njegovo Preosveštenstvo vladika banatski Nikanor. Od tada se ona nalazi na čelu litije, koja na praznik Velike Gospojine prolazi gradom u čast Presvete Bogorodice, zaštitnice našeg grada i njegovih žitelja.